Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Eurosports bottennapp

5 maj , 2012, 19.35 Marcus Lindqvist

 

Eurosport som sänder Giro d’Italia och andra cykellopp i Finland gjorde sig skyldigt till en riktig dundermiss genom att sända en intervju med Alberto Contador strax innan sändningen från prologen i Herningen inleddes. Contador som alltså vann fjolårets Giro i överlägsen stil men som i vintras fråntogs segern och avstängdes av idrottens skiljedomstol CAS berättade i intervjun vad han tycker om rutten i årets Giro d’Italia.
Ett riktigt bottennapp.
Däremot var det kul att få höra ex-proffset Kjell Carlström som kommentator (med finskt referat). Tyvärr blir det inte fler sändningar med Carlström, för han förflyttar sig till Italien för att ratta en av VIP-bilarna under tävlingens gång. Hoppas han som erfaren proffscyklist har bättre blick för hur cyklisterna rör sig än katastrofkusken som rammade Juan Antoni Flecha och Johnny Hoogerland i förra årets Tour de France.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

maj 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

2 kommentarer

  1. Peter skriver:

    Vari ligger dundermissen? Contador lär ju ha en del kunskap om cykling även om han är en fuskare.

    Visst finns det säkert andra som också kunde ha berättat om rutten, men hellre ser jag före detta idrottare som kan uttala sig i tv efter sin dopningsdom än sådana som bara figurerar på löpsedlarna för att de inte kan kontrollera sitt alkoholintag.

  2. Marcus Lindqvist skriver:

    Jag är inte ensam om min synpunkt. Läs vad Eurosports svenska kommentator Roberto Vacchi anser: http://www.eurosport.se/roberto-vacchis-blogg_blog94/inte-genomtankt-med-contador_post941578/blogpostfull.shtml

Kommenteringen är stängd.