Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Horner historisk

5 sep , 2013, 15.51 Marcus Lindqvist

 

Chris Horner gjorde historia när han erövrade den röda ledartröjan i Vuelta á Espana – den 41-årige amerikanen är den äldste någonsin hittills som varit i ledningen i ett av de tre stora etapploppen, Giro d’Italia, Tour de France eller Vuelta á Espana. Etappsegern förra veckan var hans första någonsin i ett av de stora etapploppen – och på måndagen återerövrade han ledartröjan genom att ta sin andra etappseger. Tänk att utvecklas i den åldern – även om Vincenzo Nibali återtog ledningen i onsdagens tempolopp.
Horner är ytterligare ett exempel på hur bättre kunskap om träning, näring och återhämtning kan förlänga idrottskarriärer – trots att konkurrensen i de flesta grenarna blir allt hårdare. Här är några andra veteraner som gjort väl ifrån sig i år.
• Martin St Louis, 38, blev den äldsta spelaren någonsin som vann poängligan i ishockeyns NHL.
• Ryan Giggs, 39, blev den första spelaren som gjort mål under 23 raka säsonger i den högsta engelska fotbollsligan.
• Svein Tuft, 36, blev den äldsta proffscyklisten i modern tid som debuterat i Tour de France.

PS Fabian Cancellara har visat grym form i höst. Schweizaren med den komiskt dåliga engelskan är min favorit till att vinna VM – såväl linjeloppet som tempoloppet.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

september 2013
M T O T F L S
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

En kommentar

  1. Amatörklungan skriver:

    Och nu blev han inte bara äldst att bära tröjjan utan också äldst att ta den i mål. Han var ju inte Froome-överlägsen i sin cykling och ett till tempolopp hade grusat hans vinstchans. Men ändå, mycket remarkabelt att en 41 åring lyckas vinna en av de största cykeltävlingarna.

Kommenteringen är stängd.