Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Fjordlandets synder

21 Nov , 2012, 17.51 Marcus Lindqvist

  Gallery

Någonstans sitter Kari-Pekka Kyrö och myser. Myser över att det som han alltid sagt, att norrmännen är de värsta lögnarna och doparna, verkar ha åtminstone ett uns av sanning i sig.

Norge, som knappt återhämtat sig efter skandalen med Steffen Kjærgaard, ex-proffset och cykelförbundschefen som öppet medgav att han använt dopning under sin karriär, sjuder nu över avslöjandet kring friidrottscoachen Petar Vukicevics dopningsmejl. Vukicevic som är mest känd som pappa och tränare till den norska häckdrottningen Christina Vukicevic hade korresponderat med en slovensk friidrottscoach, Merlene Otteys tränare Srdjan Djordjevic, om dopning åren 2001-2003.

Foto: EPA

Det betyder förstås inte att Christina Vukicevic varit dopad, men sällan finns det rök utan eld. Petar Vukicevic försvarade sig med att det är ”helt normalt” att höra sig för om dopning och att hans bittra ex-hustru manipulerat mejlen för att försätta honom i trubbel.

Vad värre är, Dagbladet avslöjar nu att toppidrottschefen Jarle Aambø och generalsekreteraren för Norges friidrottsförbund Kjetil Hildeskor känt till saken i mer än ett års tid – men valt att inte reagera. I går var Aambø i ett snabbinkallat krismöte med Friidrottsförbundets ledning.

Vad detta bevisar är förstås att Norge aldrig varit och aldrig kommer att vara ett isolerat paradis där inget fusk förekommer. Om det är frågan om enstaka fall eller toppen av isberget är lite svårare att säga. Krävs dock en viss blåögdhet för att tro att Vukicevic och Kjærgaard är de enda som har något att dölja.

, , , ,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

november 2012
M T O T F L S
« okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

En kommentar

  1. Putte skriver:

    Min självklara åsikt: Det är toppen av isberget.

Kommenteringen är stängd.