Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Vänta inte för mycket av Ville Leino

5 okt , 2011, 20.53 Marcus Lindqvist

 

Ville Leinos jättekontrakt med Buffalo Sabres har varit snackisen hela sommaren – kritikerna påpekar att han i princip spelat ett bra slutspel i NHL. I Philadelphia spelade han andra fiol bakom första kedjan med Mike Richards och Jeff Carter, men nu får han chansen att vara en stjärna.
På onsdagens presskonferens i Helsingfors sade Sabrescoachen Lindy Ruff utan att blinka att lagledningen inte sätter någon press på Leino. Det är inte som att Leino ska behöva fördubbla sitt poängsaldo.
Buffalo har i åratal snålat med stålarna och sålt sina stjärnspelare när deras lönekrav blivit för höga. Trots det har NHL:s överlägset mest långlivade tränare Ruff fått Sabres att vara ett respektabelt lag.
Sabres har inga stjärnor, utom kanske målvakten Ryan Miller. Bara ett starkt kollektiv. Förra säsongen fördelades speltiden jämnt mellan de fyra anfallskedjorna. Bara Derek Roy spelade mer än 19 minuter per match. Tio spelare gjorde fler än tio mål. Jämför detta med fredagens motståndare Anaheim, där första kedjan med Corey Perry, Ryan Getzlaf och Bobby Ryan alla spelade mer än 20 minuter per match.
Leino har lärt sig ett bli en bättre allroundspelare och kommer att platsa i Buffalos lagmaskineri som en viktig kugge. Men någon poäng-per-match-takt ska ingen räkna med.
Nu när nya ägaren Terry Pegula beslutat sig för att lägga lite pengar i bordet för att förstärka laget kommer Buffalo att bli att räkna med. Det finns dessutom några riktiga löften inom organisationen, såsom Leinos nya kedjekamrat Tyler Ennis. Kanske Sabres inte ännu är ett finallag, men inom några år kan Leino sluta sig till den exklusiva grupp finländare som vunnit Stanley Cup – och därmed bryta sin förbannelse, han har varit med om att förlora i finalerna både med Detroit och Philadelphia.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

oktober 2011
M T O T F L S
« sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.