Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Keskisalo blev ingen styrkelyftare

2 Dec , 2013, 19.38 Marcus Lindqvist

 

Gissa hur mycket hinderlöparen Jukka Keskisalo, som är cirka 185 cm lång och för närvarande väger cirka 66 kg, har lyft i bänkpress – en fullständigt irrelevant träningsmetod för hans idrottsgren. Svar: 90 kg. 90 kg?

Det handlade om ett vad med Jarmo Mäkelä, Idrottsförbundets vd. Keskisalo lovade att han skulle klara 100 kg, annars skulle Mäkelä löpa det hyfsat jobbiga maratonloppet i Vaarala. Av någon anledning förföll vadet – Keskisalo hävdar att Mäkelä drog sig ur, Mäkelä hävdar tvärtom.

Det här var alltså förra hösten, efter att Keskisalo meddelat att han lägger av och innan han börjat sin nya satsning som ledde till att han nu gör comeback på allvar. Vid julen satte Keskisalo sitt rekord, 90 kg.

Jag ställde Keskisalo frågan vad han kan ha för nytta av bänkpress i hinderlopp. Svaret: ingen alls.

– Tvärtom, vikten tenderar att öka ganska fort.

Bara så ni vet: Keskisalo vägde 74 kg i ett skede, innan han började träna igen. För tung för att vara en av världens bästa distanslöpare, annars ganska nära normalvikt. Nu är han nära sin matchvikt 65 kg igen. Han tände inte med andra ord inte helt på det där med styrkelyft.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

december 2013
M T O T F L S
« Nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.