Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Ingen orsak till oro för Mäkäräinen – ännu

29 Nov , 2013, 21.31 Marcus Lindqvist

 

Kaisa Mäkäräinens säsong började allt annat än bra. Efter en högst medioker 46:e plats i intervallstarten i Östersund placerade hon sig 20:a i sprinten.

Intervallstarten var en katastrof. Förutom att Mäkäräinen hade fyra bommar var hon bara sextonde snabbast i spåret, fast hennes styrka uttryckligen är skidåkningen. Men hon förlorade två minuter över 15 km till den snabbaste skidåkaren Darya Domratjeva.

Sprinten gick bättre, trots tre bommar. Mäkäräinen var fjärde snabbast i spåret, men bara 6,4 sekunder efter Domratjeva över 7,5 km. Ann Kristin Flatland vann med ett prickfritt skytte och en några sekunder snabbare skidåkning än Mäkäräinen.

Det är ännu för tidigt att dra några slutsatser om Mäkäräinens form, frånsett det att hon fortfarande har problem med skyttet. Hon var sjuk i en vecka strax före säsongstarten i Östersund och hade hunnit träna normalt bara en vecka före den första starten i mixstafett. Det måste inverka på hennes form.

Men det skulle vara viktigt att hon får några lyckade prestationer till för att höja självförtroendet. Annars växer pressen och skapar en ond spiral som gör att skyttet blir bara svårare och svårare.

Mari Laukkanen visade lovande takter förra säsongen. Men säsongstarten har inneburit ett steg bakåt för henne. Hon har enorma problem med skyttet och skidfarten verkar inte alls räcka till. Det känns mer bekymrande i det här skedet än Mäkäräinens problem, för Laukkanen är den som ska fortsätta Finlands tradition inom skidskytte efter Mäkäräinen.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

november 2013
M T O T F L S
« okt   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.