Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Mäkäräinen borde tacka nej

29 jan , 2013, 16.14 Marcus Lindqvist

 

Det har spekulerats en hel del kring Kaisa Mäkäräinens vara eller inte vara och några av mina kolleger verkar veta bättre än hon själv hur hon förhåller sig till skid-VM. Det smartaste hon kan göra är att tacka nej.

Hennes chans till en individuell medalj i 10 km fri stil är ytterst liten. Den tävlingen går 26 februari i Val di Fiemme, en dryg vecka efter den avslutande masstarten i skidskytte-VM i Novo Mesto. Det utgör inga problem, men den enda orsaken en ambitiös toppidrottare som Mäkäräinen har att ställa upp där är att kvala in till stafetten.

Finlands damlag är så starkt att det nästan säkert blir medalj, troligen silver, men kanske till och med guld. Med eller utan Mäkäräinen. Problemet för hennes del är att stafetten avgörs 28.2, en dag före snabbdistansen i världscupen i Holmenkollen.

En VM-medalj fascinerar säkert åtminstone lite, men frågan är hur mycket värd en stafettmedalj är i jämförelse med invididuell ära i världscupen? Mäkäräinens och Skidskytteförbundets sponsorer vill sannolikt hellre se henne i Holmenkollen, där det också står större prissummor på spel.

Är hon smart slopar hon skid-VM och prioriterar världscupen i stället. Själv har hon sagt att hon låter världscupen gå före ifall hon fortfarande har chans till en topp tre-placering i världscupens sammandrag efter Novo Mesto. Just nu är hon femte. Jag tror Mäkäräinen är så smart att hon står över Val di Fiemme.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
« Dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.