Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Ett EM utan Pitkämäki

1 jun , 2012, 16.28 Marcus Lindqvist

 

Det skulle vara lite snopet om galjonsfiguren för friidrotts-EM i Helsingfors skulle missa hela kalaset. Men som Tero Pitkämäkis form ser ut nu kan det vara svårt för Idrottsförbundet att motivera hans uttagning vare sig till EM eller OS.
Pitkämäki har inte kastat 80 meter sedan 9 juni 2011 på Bislett-stadion i Oslo. Hans fjolårsresultat räcker i princip som kvalresultat, men just nu ser det svagt ut. Den nya satsningen med Jan Zelezny har inte gett önskade resultat.
Bara Ari Mannio, Antti Ruuskanen och Teemu Wirkkala har kastat längre än 80 meter i år. EM-trion blir uttagen efter spjutkarnevalen i Pihtipudas. Det enda som Idrottsförbundet slagit fast är att den som vinner i Pihtipudas och kastar längre än 84 meter är klar för EM.
OS-spjutkastarna ska nomineras den 8 juli, men den slutliga trion fastställs först den 23 juli. Det ger spjutkastarna möjlighet att ge formbesked i elittävlingarna i Villmanstrand och Kuortane.
Frågan är förstås om friidrottspamparna har kurage att lämna bort Pitkämäki, ifall han inte platsar. Precis som den stora publiken kanske de hoppas, hoppas in i det sista att Pitkämäki hittar sin form när det riktigt gäller.
Det är alltid en stor omställning när en erfaren idrottare som Pitkämäki anlitar en ny tränare som helt börjar stöpa om tekniken. Det kan hända att den här säsongen går förbi och satsningen bär frukt först nästa säsong – om han har tålamod att hålla fast vid de nya grejerna och inte förfaller till sin gamla teknik.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

juni 2012
M T O T F L S
« maj   jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.