Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Skrällguld smakar bäst

19 feb , 2014, 20.45 Marcus Lindqvist

 

Det finns bara en som jag unnar OS-guld mer än Iivo Niskanen och det är Sami Jauhojärvi. Landslagets trotjänare Jauhojärvi fick utdelning för sin långa karriär och sitt enträgna arbete. Hans toppform kommer efter ett par riktigt svåra säsonger då han kom nära att lägga av.

Skidsäsongens komet Iivo Niskanen förlorade bronset på 15 km med bara två tiondels sekunder. Fast han har en lång karriär framför sig kommer sådana tillfällen inte ofta under karriären. Besvikelsen måste ha varit otrolig, men en bättre tröst än OS-guld får du leta efter.

En fantastisk finsk skidfest hade blivit ännu mer fantastisk om inte Norge funnit sitt försvunna glid i grevens stund för lagsprinterna. Marit Björgen var så överlägsen att hon kunde ha vunnit lagsprinten ensam. Aino–Kaisa Saarinen och Kerttu Niskanen tvingades nöja sig med silver.

Finland var medaljfavorit i lagsprinten hela säsongen. Före OS hade ingen väntat sig en medalj av de blåvita herrarna. Det gör att herrarnas guld smakar extra gott.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

februari 2014
M T O T F L S
« jan   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.