Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Sexuell läggning är så irrelevant

3 feb , 2014, 16.39 Marcus Lindqvist

 

Ari-Pekka Liukkonen blev den första finländska aktiva toppidrottaren som öppet berättade om sin homosexualitet, men blev själv förbluffad av vilken uppmärksamhet saken fått. Det är jag också. Så här behandlade Yle sin nyhet på nätet:

I vilket århundrade lever vi? Liukkonen slog huvudet på spiken då han själv sade att han önskade att det inte varit någon nyhet alls.

För mig saknar Liukkonens sexuella läggning fullständigt relevans, fastän jag uppskattar hans mod då han går ut med sin homosexualitet. Det är svårt att förutsäga hur den finländska idrottspubliken, sponsorerna och medierna reagerar. Det är fortfarande svårt att veta hur det här kommer att inverka i framtiden.

Liukkonens föredöme är förstås viktigt för andra idrottare som eventuellt befinner sig i samma situation och som är rädda för att sanningen kommer fram. Men blir det verkligen lättare för dem att tala om sin sexuella läggning, efter att de sett vilken mediestorm Liukkonen förorsakade? Sannolikt inte.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

februari 2014
M T O T F L S
« jan   apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.