Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Vem satte dit Horner?

23 sep , 2013, 19.26 Marcus Lindqvist

 

Det är onekligen lite suspekt att en 41-åring finner sitt livs form och dominerar ett av de stora etapploppen.
Skeptikerna ifrågasatte Chris Horners framfart i Vuelta a Espana redan före målgången i Madrid – och med tanke på cykelsportens historia är det inte så konstigt.

Precis som jag skrev tidigare känns Horners seger onekligen lite för bra för att vara sant. Inte bara har han överträffat sig själv – han har också slagit nya rekord. Det känns extra iögonfallade, då Horner inte varit särskilt framstående förut under sin karriär. Ett bra proffs, men inte någon som vinner Tour de France.

Samtidigt är det väldigt trist att ingen längre kan göra enastående prestationer inom cykelsporten utan att bli ifrågasatt. Även Chris Froome fick besvara många D-frågor i somras, då han dominerade Tour de France.

Det var en tidsfråga innan de första dopningsryktena började cirkulera kring Horner. Uppgiften om att han missat ett dopningstest på grund av ett missförstånd borde aldrig ha kommit ut, men föga överraskande läckte Spaniens antidopningsbyrå ut saken. Grämer säkerligen spanjorerna en del att se en 41-årig amerikan stjäla segern i deras lopp.

Nu spekuleras det också om att Horner i själva verket är föremål för utredning av USA:s antidopningsbyrå Usada. Det återstår att se vad som ännu kommer att bli framgrävt om den gode Horner, som – efter att Lance Armstrong blivit av med sina segrar – nu är den mest framgångsrika amerikanska cyklisten sedan Greg Lemond.

Men oavsett om han är oskyldig eller ej är han i mångas ögon redan stämplad. Det är inte rättvist.

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

september 2013
M T O T F L S
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.