Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Cavendishs svit hotad

11 jul , 2013, 20.45 Marcus Lindqvist

 

Ibland får du äta upp dina ord snabbare än du trott. Som när jag på onsdagen skrev att Mark Cavendish fortfarande är snabbast i världen på två hjul, fast hans nya stall Omega Pharma-Quickstep inte lyckats leda ut spurterna lika bra som HTC Columbia gjorde.

På torsdagen gjorde OPQS allt rätt och Gert Steegmans ledde som siste man ut Cavendishs spurt alldeles rätt. Med hundratalet meter kvar till mål såg Cavendish ut att vara på väg mot ytterligare en etappseger, sin 25:e i Tour de France, på samma sätt som vi sett så ofta förut.

Men Argos-Shimanos Marcel Kittel låg på hans bakhjul, passerade och slog Cavendish på mållinjen. Tysken som nu tog sin tredje etappseger i årets Tour de France och sin fjortonde seger totalt den här säsongen var helt enkelt snabbare. Tre segrar är ingen slump längre.

– När någon är snabbare än dig är det ingenting du kan göra åt det, sade Cavendish själv och slog huvudet på spiken.

Cavendishs svit i Paris, med fyra raka segrar på Champs Elysée, är allvarligt hotad. Ser ut som att Kittel är den nya sprinterkungen.

I övrigt har sprintetapperna varit intressantare än på många år. Det har varit lite enformigt att se HTC Columbia dominera upploppet och Cavendish sprinta till seger gång efter gång. Men i år har flera stall utöver Cavendishs OPQS, Lotto-Belisol, Argos-Shimano, Orica-Greenedge, anmält sig på allvar till sprinterna. Flera sprintrar, Marcel Kittel, André Greipel, Roberto Ferrari, kan vinna vilken klungspurt som helst. Ytterligare en klungspurt på fredag, innan cyklisterna närmar sig Alperna. Tar Kittel sin fjärde?

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

juli 2013
M T O T F L S
« jun   aug »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.