Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Bekänner Armstrong?

9 jan , 2013, 16.59 Marcus Lindqvist

 

Den detroniserade cykellegenden Lance Armstrong gör ett emotsett besök hos pratshowvärden Oprah Winfrey nästa torsdag, närmare bestämt fredag morgon finsk tid. Den nittio minuter långa sändningen från Armstrongs hem i Austin, Texas, går att se via en webbstream i hela världen, med början kl 04 finsk tid.

Det är första gången som Lance Armstrong talar ut efter att Usada och UCI fråntagit honom hans historiska sju Tour de France-segrar. Omvärlden följer med stort intresse vad han kommer att säga.

Hittills har Armstrong som bekant blånekat till dopningsanklagelserna, men enligt en färsk rapport i New York Times överväger Armstrong att – erkänna att han dopade. Armstrongs motiv uppges vara att han vill få sitt livstids tävlingsförbud hävt och fortsätta tävla i triathlonlopp som följer internationella antidopningsbyrån Wadas reglemente.

Det är dock tveksamt om Armstrong faktiskt bekänner. Han riskerar inte bara att bli stämd på miljonbelopp, utan, vad värre är, han riskerar att bli åtalad och fängslad för mened, då han i en skiljedomstol förut hävdade att han aldrig dopat och att det inte förekom dopning inom hans proffsstall US Postal Service.

Ledsen för marknadsföringen, men här kan du redan slå vad om vad Armstrong kommer att säga. Konspiration och aldrig avgett ett positivt dopningsprov hör till lågoddsarna.

, , , ,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
« Dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.