Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Ikonen kunde ha behövts nu

26 Dec , 2012, 18.59 Marcus Lindqvist

 

Jag ifrågasatte redan inför JVM att det är tillåtet att ha enbart tjugo utespelare i den slutliga truppen och att det inte går att byta spelare under turneringens gång. Eller egentligen var det U20-lotsen Harri Rindell som beklagade sig över saken för mig och jag som förmedlade det till papperstidningen.

Nu visar det sig hur dumt systemet är i en kort och intensiv turnering som JVM. Miro Aaltonen går inte att ersätta fullt ut med det spelarmaterial som fanns tillgängligt, men den största orsaken till att lagkamraten i Blues Juuso Ikonen fälldes från det slutliga laget var att det fanns tillräckligt med offensiva forwards för de tre första kedjorna.

Nu ersätter HPK:s/Peliitats Robert Leino Miro Aaltonen och Finland har inte fler anfallare i reserv ifall det blir fler skador. Leino lyckades i målskyttet mot USA i JVM-förturneringen i Helsingfors, men är kanske inte den skickliga forward som Ikonen är.

Finland är i och för sig inte det enda lag som drabbats: Sverige är nere i fem backar efter att Hampus Lindholm fått hjärnskakning på träning och åkt hem och Rasmus Bengtsson fått luften ur sig av en tackling i Tjeckienmatchen. Bengtsson kanske kan spela senare i JVM.

PS Finlands fjärde kedja med Markus Hännikäinen, Matti Lamberg och Saku Salminen kunde ha varit Jokerits fjärde kedja under vilken ligamatch som helst under hösten. Dessutom representeras Jokerit av nyckelforwarden Teuvo Teräväinen, lagkaptenen Petteri Lindbohm och förstemålvakten Joonas Korpisalo. Säger en del om hur bra juniorarbete Jokerit gör nuförtiden.

, , ,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

december 2012
M T O T F L S
« Nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.