Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Finlands ”målvaktsproblem”

23 Dec , 2012, 20.21 Marcus Lindqvist

 

Inför JVM i ishockey har det spekulerats om att Finland för ovanlighetens skulle inte har en målvakt som håller måttet. Jag är av annan åsikt.

I fyra nationers turneringen i Sundsvall i november släppte Joonas Korpisalo in 1,17 mål per 60 minuter och hade räddningsprocenten 95,83 på tre matcher. På lördagen höll han nollan i de dryga 30 minuter som han spelade mot USA.

Det är ett mysterium varför Jokeritledningen inte låtit Korpisalo spela i FM-ligan, utan han har fått hålla till i Kiekko-Vantaa i Mestis hela hösten. Det reflekterar situationen förra säsongen: då storspelade Korpisalo i grundserien av A-juniorernas FM-liga, men när slutspelet började valde Jokeritcoachen Tomek Valtonen att låta en betydligt osäkrare Frans Tuohimaa spela.

Finland faller inte på sin målvakt. Det som Finland kan falla på är att Kanada trots allt kommer att vara ruskigt bra när kanuckerna kommer över tidsskillnaden, vänjer sig vid de större rinkarna, skruvar upp tempot och börjar fullfölja varje tackling. Landskampsegern över Kanada i Vanda i torsdags gjorde bra för unglejonens självförtroende, men Kanada har för vana att vara bra då det gäller.

, , ,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

december 2012
M T O T F L S
« Nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.