Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Team Sky – som US Postal

7 jul , 2012, 15.30 Marcus Lindqvist

 

Lite deja vu-känsla när Team Sky drog upp ett ruskigt tempo inför slutbacken under tourens första bergsetapp – precis som legendariska US Postal/Discovery Channel som tog kål på Lance Armstrongs rivaler med att hålla rysligt hård fart uppför.

Med några kilometer kvar av ruskigt branta Las Planche des Belles Filles hade Team Skys lagkapten Bradley Wiggins tre hjälpryttare, medan regerande tourvinnaren Cadel Evans, Vincenzo Nibali, Denis Mentjov och Rein Taaramäe var ensamma. Bergsspecialisterna Fränk Schleck, Robert Gesink, Samuel Sanchez, Michele Scarponi med flera hade fallit bort – låt vara att skadorna från olyckorna tidigare utan tvekan besvärade dem.

Team Skys Chris Froome som knäckte Evans i slutspurten måste vara världens bästa hjälpryttare i bergen just nu. Han är garanterat bättre än stallkaptenen Wiggins i bergen. I Vuelta a Espana hängde ju Wiggins inte med, utan Froome tog över som stallkapten och slutade på prispallen.

Den risken finns inte i touren, där stigningarna inte är lika branta och där det finns två långa tempolopp på programmet. Det är där Wiggins ska ta den avgörande segermarginalen.

Det enda frågetecknet kring Wiggins har varit om han hänger med i bergen och om hans stall klarar av att hjälpa honom tillräckligt när det går uppför. Det frågetecknet är uträtat till ett utropstecken. Ska hända mycket för att inte Wiggins ska vinna årets Tour de France.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

juli 2012
M T O T F L S
« jun   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

3 kommentarer

 1. Harry Rönnberg skriver:

  Hur gärna jag än skulle vilja se en britt som vinnare i Touren så betvivlar jag att Bradley Wiggins står pall fram till Champs-Élysées.
  Fast onekligen har han både ett starkt team till hjälp och därtill har flera av hans vassaste konkurrenter drabbats av skador.

 2. Marcus Lindqvist skriver:

  Efter måndagens tempolopp ska det nog hända mycket för att Wiggins inte ska vinna! Men visst, vad som helst kan hända under de två veckor som kvarstår.

 3. Johan skriver:

  UK Postal, the black train!

Kommenteringen är stängd.