Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

All Stars-eländet

29 jan , 2012, 18.46 Marcus Lindqvist

 

All Stars-matchen i NHL kan vara det mest ointressanta som finns. Det enda som egentligen är intressant med hela All Stars-skräpet är att se vem som blir uttagen och vem som platsar i vilket lag, då lagkaptenerna väljer lagkamrater.
Föga överraskande platsade inga av ärkefienden Vancouvers spelare i Bostons Zdeno Charas lag. Daniel Alfredsson samlade svenskarna i sitt lag. Tänk om lagkapten Teemu Selänne kunnat samla ens en femma finländare, men Kimmo Timonen var enda finländare i Ottawa när Selänne tackade nej.
Förut höll veteranerna mera låg profil med att avböja invit, för det är egentligen inte tillåtet. Senast var Detroits Nicklas Lidström ”skadad”.
Den roligaste biten av All Stars-matchen har dessutom plockats bort, när lagkaptenerna inte längre väljer sina lagkamrater live framför tv-kamerorna. NHL ville kanske inte utsätta någon för samma förödmjukelse som Phil Kessel senast, när han blev vald sist. Nå, det fungerade ju för honom – efter All Stars-pausen förra vintern och i början av den här säsongen har han varit NHL:s bästa målskytt.
Lite smålustigt att Zdeno Chara igen lyckades förbättrar rekordet i slagskott. 175 km/h blev nya rekordet. Försök sen blockera det skottet.
Också lite smålustigt att, precis som i fjol, Charas rekord överträffades i KHL:s All Stars-match. Alexander Ryazantsev ska ha avlossat ett slagskott i 183,6 km/h. Förra året sköt Denis Kuljash iväg pucken med 177,5 km/h.
Kul för KHL, som desperat försöker matcha NHL men som inte riktigt lyckats producera samma stjärnglans och prestige. Klart att radarn alltid är kalibrerad rätt, vad snackar ni om?
Alexander Ovetjkin visade precis vilken bortskämd diva han är genom att bojkotta All Stars-matchen på grund av att NHL-cheferna var så elaka att de avstängde honom i tre matcher för en hopptackling. Vad menas, han har gjort hundra sådana förut utan minsta lilla utvisning och han är ju en superstar? Han kommer aldrig att vinna Stanley Cup, utan förblir en loser med sitt Washington tills klubben om tio år köper ut hans mastodontkontrakt.
Det positiva är att All Stars-matchen signalerar att den långa transportsträckan som är grundserien börjar lida mot om inte sitt slut så åtminstone mot slutrakan. Nu börjar lagen i slutspelsstriden vara desperata och det är insatser i varje match.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.