Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Ovetjkins egen lag

23 jan , 2012, 20.14 Marcus Lindqvist

 

I skrivande stund är det oklart om Capsstjärnan Alexander Ovetjkin blir avstängd för sin fula hopptackling på Pittsburhgs Zbynek Michalek i går. Den grymt upphaussade och överskattade nya disciplinchefen i NHL Brendan Shanahan kallade honom i alla fall till förhör.
Ett steg framåt, för förut har Ovetjkin fått göra precis vad som helst. En nobody som Edmontons Andy Sutton, avstängd redan två gånger den här säsongen, hade fått fem matchers avstängning.
NHL har inte vågat sätta dit Ovetjkin, som vid sidan om att vara en av NHL:s farligaste och mest underhållande målskyttar är en av NHL:s svinaktigaste spelare. Sant, han delar ut rejäla, hårda tacklingar hit och dit. Men ofta överskrider han gränsen. Hans tackling på Michalek uppfyller alla kriterier för en tackling som NHL säger sig ha gått in för att rensa bort ur spelet för att stoppa hjärnskakningsepidemin: snett bakifrån, mot sargkanten, mot huvudet och dessutom hoppar Ovetjkin så båda skridskorna lämnar isen. Solklar avstängning. Om du inte är en av NHL:s absolut största superstjärnor. Vem bryr sig om någon Michalek-typ får skallen inslagen och blir tvingad att lägga av?
Shanahan tog över som ”NHL:s nya sheriff” med fanfarer. Det haglade ut avstängningar under försäsongen i september, men efter det har det varit tystare. Det är bara nämnda bråkstaken Andy Sutton, Flyersbusen Dan Carcillo, och från Calgary till Montreal sålda Rene Bourque, som gjorde världens mest uppenbara elbowing sedan Jean-Claude Van Dammes Kickboxer, som blivit avstängda fem matcher eller mera sedan försäsongen. Summa summarum, inte mycket har förändrats, annat än att Shan the Man presenterar fina videosnuttar där han motiverar sina disciplinbeslut. Hur bra auktoritet den före detta power forwarden än har följer han klubbägarnas direktiv. Och klubbägarna vill att stjärnor som Ovetjkin spelar.
Edit: Sist och slutligen gick det så att NHL stänger av Ovetjkin för tre matcher. Helt rätt. Stäng av honom för fem nästa gång.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.