Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Nu can också Caps vinna

28 Nov , 2011, 15.40 Marcus Lindqvist

 

Två av de starkaste lagen i den östra NHL-konferensen har inom kort tid fått en betydlig förstärkning som gör dem till absoluta favoriter att nå final och kanske vinna Stanley Cup. Först fick Pittsburgh Penguins tillbaka världens bästa NHL-spelare Sidney Crosby, efter en tio månaders skadefrånvaro. Sedan sparkade Washington Capitals sin chefstränare Bruce Boudreau.
Boudreau har under sina dryga fyra säsonger med Caps förfogat över ett grymt starkt material och gjort laget till ett av de framgångsrikaste i grundserien. Men i slutspelet har Washington floppat. Gång på gång. Och den största orsaken har varit att Boudreau inte fått stjärnspelarna att spela som ett lag och sköta sitt ansvar defensivt.
Å andra sidan har Boudreaus händer varit förbundna. Det är helt klart att han väger lättare i klubbägaren Ted Leonsis ögon än superstjärnan Alexander Ovetjkin. Om Ovetjkin inte vill åka i byte gör han det inte. Boudreaus öde var beseglat efter att han tidigare i höst bänkat Ovechkin när Caps jagade utjämning i slutminuterna och tv-kamerorna filmade hur Ovechkin svor åt chefstränaren.
Men NHL-legenden Dale Hunter kommer inte att låta någon rysk diva köra med honom. Den långvariga Washington-kaptenen som är NHL:s genom tiderna näst mest utvisade spelare har skapat ett namn åt sig i den kanadensiska juniorligan OHL. Hans London Knights, där han är en av delägarna med sin bror Mark Hunter, har hört till ett av de bättre juniorlagen under de senaste åren och Hunter har blivit utsedd till bästa OHL-tränaren. Han lär tidigare ha tackat nej till mera otacksamma NHL-jobb och i stället väntat på att ett lämpligt tränarjobb ska bli vakant.
Jag var ytterst skeptisk till Washington Capitals inför säsongen. Men nu kan de klara sig hur bra som helst i vår. Det kan dock förutsätta att vissa divor som inte anpassar sig får gå, typ Alexander Semin.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

november 2011
M T O T F L S
« okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.