Marcus Lindqvist gillar när hjärta vinner över taktik.

Okategoriserad

Så onödiga slagsmål

26 okt , 2011, 18.38 Marcus Lindqvist

 

Skrev nyligen om hur onödigt det känns med arrangerade slagsmål i ishockey. Nå, ännu mera är jag irriterad över den nya trenden i NHL som går ut på att hårda, men rejäla tacklingar ska straffas med slagsmål.
Som när Buffalo mötte Tampa Bay natten till onsdagen. Buffalos Patrick Kaleta inleder aggressivt och delar ut ett par tre ordentliga smällar. Då tvingar Steve Downie honom att slänga handskarna och slåss. Suck. Hur skulle det ha varit att hämnas med en motsvarande tackling? Men det kräver skicklighet.
En stund senare totalt förstör Buffalos Robyn Regehr Tampa Bays stjärncenter Vincent Lecavalier med en perfekt tajmad höfttackling på öppen is. Tampa Bays svar? Efter Lecavaliers misslyckade försök att tackla jagar Ryan Malone Regehr och tvingar honom att slåss.
Ville Leino som inledde säsongen som tredje kedjans center i Buffalo fick förresten flytta som ytter till första kedjan, bredvid Drew Stafford och Derek Roy. Resultatet? Hans ex-kedjekamrat Brad Boyes nätade nästan genast sitt första mål för säsongen och Buffalo förlorade första gången under ordinarie speltid. VIlle Leino har fortfarande inte gjort ett enda mål sedan han nätade för Buffalo i säsongsstarten mot Anaheim i Helsingfors.

,

Om bloggaren

Mångkunniga journalisten Marcus Lindqvist har tillbringat största delen av sin fritid under de senaste femton åren med att träna och tävla i cykling och triathlon samt entusiastiskt följa ishockey,cykling,basket och annan idrott. Som aktiv idrottare samt som journalist med utrikesnyheter,ekonomi och sport som specialområden förhåller sig skribenten extremt kritiskt till sportklicheer och dumma bortförklaringar.

Kalender

oktober 2011
M T O T F L S
« sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Kommenteringen är stängd.